X
تبلیغات
رایتل

نگاهی به یک سنت 100 ساله نذری محرم در فین هرمزگان؛
حلــــیم پزی به سبــــک فینی ها


محرم در هرمزگان مانند دیگر جاهای ایران اجرا می شود و میراثی مشترک است. اما سننی در گوشه و کنار این استان یافت می شود که منحصر به این خطه است. یکی از این سنن طبخ حلیم در خمره های گِلی (جُم) به سبکی خاص در منابر (حسینیه های) فین است.


هم اکنون در 5 نقطه فین از جمله منبر شیخ غلام محمد حاج علی، منبر خضر، منبر قتال یا ولی الله، منبرکل تراب یا پا قلعه و منبر کل خیری منسوب به خانواده جعفری ها حلیم با این سبک و سیاق طبخ می شود.

پخت حلیم به دوصورت انجام میشه : 1 - درون دیگ 2 - درون جُم  یعنی همین تصویر پایین

البته باید به این نکته اشاره کرد که پختن حلیم در جُم به آن مزه و طعم مطلوبی می دهد.

در حال حاضر  در ماه رمضان نیز در بعضی از حسینیه های فین و مارم حلیم نذری پخت و بین روزه داران توزیع می شود که ارزش غذایی زیادی دارد و برای روزه داران بسیار مفید و مقوی است



در ادامه مطلب فیلمی قرار داده شده که مراسم پخت سنتی حلیم را درون جم در یکی از حسینیه های شهر فین به تصویر می کشد
برای دانلود این فیلم به ادامه مطلب بروید.



 

 

برای دانلود روی لینک زیر کلیک کنید

حجم فایل : 13 مگابایت





تاریخ : 9 مرداد 1392 | 16:15 | نویسنده : رضا رضایی | نظرات (0)