شهر زیبای فین  * معرفی جاذبه های گردشگری و مهمترین اخبار بخش و شهر فین*

شهر زیبای فین * معرفی جاذبه های گردشگری و مهمترین اخبار بخش و شهر فین*

شهرفین .جاذبه های گردشگری.قلعه فین.استخرفین-دانلود نرم افزارجدید- بازی موبایل .ترفند.آموزش.فتوشاپ.کتاب الکترونیک
شهر زیبای فین  * معرفی جاذبه های گردشگری و مهمترین اخبار بخش و شهر فین*

شهر زیبای فین * معرفی جاذبه های گردشگری و مهمترین اخبار بخش و شهر فین*

شهرفین .جاذبه های گردشگری.قلعه فین.استخرفین-دانلود نرم افزارجدید- بازی موبایل .ترفند.آموزش.فتوشاپ.کتاب الکترونیک

پشتیبان گیرى از هارد بصورت اتوماتیک و ساده

آخرین بارى که از اطلاعات و فایل هاى مهم روى کامپیوترتان که برایتان حیاتى مى باشند نسخه پشتیبان تهیه کردید چه زمانى بوده است؟ بگذارید صادقانه بگویم، خود من هم به داشتن backup(نسخه پشتیبان) اعتقادى نداشتم ولى خوب وقتى براى اولین بار در اثر نوسان برق و سهل انگارى خودم کلى اطلاعات از دست رفت یاد گرفتم که بک آپ گرفتن اساسا از نان شب هم واجب تر است. یکى از شیوه هاى منسوخ بک آپ گیرى رایت کردن فایل هاى ضرورى بر روى CD و DVD به صورت دستى است که علاوه بر اینکه از شما زمان زیادى مى برد، باعث فرسودگى رایتر و صرف هزینه هاى اضافى CD و DVD نیز خواهد شد.

اما مواد لازم براى برنامه:

۱- یک عدد کامپیوتر تحت ویندوز ۲- یک هارد دیسک اکسترنال یا مجزا ویژه بک آپ گیرى.

توضیح واضحات اینکه براى داشتن یک هارد دیسک اکسترنال یا یک هارد ویژه بک آپ گیرى راه هاى مختلفى وجود دارد، اول اینکه اگر کامپیوترى قدیمى داشته اید و حالا یک سیستم جدید تهیه کرده اید یا یک هارد جدید با حجم بیشتر جایگزین هارد قدیمى کرده اید هارد قدیمى را به چند هزار تومان در بازار آب نکنید زیرا که ابزار مناسبى است براى بک آپ گیرى و نجات شما در مواقع حیاتى. اگر هم در جیبتان ریال اضافى هست که مى توانید یک هارد اکسترنال با کلاس یا ابزارهاى مشابه آن را تهیه کنید!

۳- یک سرور FTP  . مورد سوم به شدت اختیارى است و براى کسانى مى باشد که اطلاعات روى هاردشان در حد اطلاعات روى هارد کامپیوتر بیل گیتس داراى اهمیت است و مى خواهند حسابى محکم کارى کنند و البته از اتصالات اینترنتى با سرعت بسیار بالا بهره مندند. با کمک اتصال اینترنتى مى توانید فایل هاى خود را به یک سرور که خاص پشتیان گیرى است(رایگانش هم وجود دارد)، منتقل سازید. ما در این مقاله قصد نداریم به این روش بپردازیم، فقط گفتیم که بدانید چینین چیزى هم امکان پذیر است

اما برویم سراغ تهیه نسخه پشتیبان به صورت اتوماتیک:

1 -نصب و تنظیم سخت افزار و نرم افزار لازم.
هاردهاى اکسترنال که خدا پدر و مادر پورت USB و سایر روش هاى موجود را بیامرزد، اتصالشان کارى ندارد. مى ماند دسته دیگر هاردها که مى توانید از یکى که کمى در این زمینه وارد است کمک بگیرید.در زمینه نرم افزار هم لازم است SyncBack Freeware را دانلود و نصب کنید (به اواسط صفحه یى که لینک داده شده رجوع کنید). نسخه مذکور نسخه رایگان SyncBackSE است که امکاناتش براى ما کافى مى باشد. در این راهنما من از یک هارد دیسک اکسترنال استفاده کرده ام که وقتى به کامپیوترم وصلش نمودم کامپیوتر به آن کارکتر H را اختصاص داد و خودم شخصا Backup نامگذاریش کردم، بعد از اتصال هارد دیسک پشتیبان از طریق ویندوز اکسپلورر به سراغش مى رویم و درون آن سه عدد فولدر ایجاد مى کنیم. شبانه یا Nightly، هفتگى یا Weekly و ماهانه یا Monthly و از این به بعد نسخه هاى پشتیبان مان را در این فولدرها ذخیره خواهیم کرد.


  -2
ساخت پروفایل بک آپ.
SyncBack
را که براى اولین بار اجرا نمائید از شما سئوال خواهد کرد آیا مى خواهید یک پروفایل جدید بسازید؟ و شما پاسخ مثبت مى دهید بعد برنامه براى ساخت پروفایل دو گزینه به شما مى دهد و شما گزینه اول را انتخاب مى کنید. بعد از انتخاب گزینه اول یک پروفایل با عنوان Nightly Local Backup ایجاد مى نمائید. در بخش تنظیمات پروفایل قسمت منبع یا Source آدرس دایرکتورى و یا درایوى که مى خواهید از اطلاعاتش بک آپ گرفته شود را معین مى کنید و در قسمت Destination یا مبدأ محل ذخیره فایل هاى بک آپ ویژه این پروفایل که فولدر Nightly روى هارد دیسک پشتیبان است را آدرس دهى مى نمائید.


3 -زیر دایرکتورى هاى مورد نظرتان را جهت پشتیبان گیرى معین کنید
در بالا یک گزینه سوم هم باقى ماند با عنوان Sub-dirs که توضیحش را در این بخش مى دهم. من قصد بک آپ گیرى از اطلاعات فولدرى با عنوان Reza در درایو C خود را دارم، در این فولدر فایل ها و فولدر هاى بسیارى وجود دارد برخى از این زیر فولدر ها حاوى فایل هاى موسیقى و ویدئو هستند که حجم کلى شان بسیار بالاست و زیاد هم دچار تغییر نمى شوند و از طرفى این فایل هاى مالتى مدیا را روى DVD نیز دارم و اصلا تمایلى ندارم در حین تهیه نسخه پشتیبان فضاى محدود هارد پشتیبانم چند ده گیگابایتش صرف ذخیره این فایل ها شود بنابراین در SyncBack در قسمت Sub-dirs گزینه Let me choose which sub-directories to include را انتخاب مى کنم و این گزینه این شانس را به من مى دهد تا زیر فولدرهاى حاوى فایل هاى مذکور را از پروسه بک آپ گیرى کنار بگذارم. بعد از انتخاب این گزینه سراغ تب یا برگه Sub-directories و در آنجا زیر فولدرهاى مورد نظرمان را معین مى کنیم، در این برگه اگر تعداد زیرفولدرهاى فولدر منبع شما زیاد باشند ممکن است اندکى طول بکشد تا منوى شاخه اى از زیرفولدرها به شما نمایش داده شود پس صبور باشید.


  -4
زمان بندى کردن عملیات
روى تب Misc کلیک نمائید و کلید Schedule را بزنید. خوب در اینجا قصد داریم به برنامه تفهیم کنیم هر شب ساعت ۲ بامداد وقتى خواب هستیم و سیستم روشن است به صورت اتوماتیک از منابعى که معین کردیم پشتیبان بگیرد بعد از کلیک کردن بر روى کلید Schedule پنجره اى براى زمان بندى کردن پروفایل Nightly باز مى شود در تب Schedule زمان شروع پشتیبان گیرى توسط این پروفایل را معین کنید در قسمت Task با کلیک بر روى Set Password نام کاربرى و پسورد ویندوزتان را وارد نمائید و در قسمت Setting هم مى توانید یک سرى تنظیمات جانبى انجام دهید که لذت کشف شان بر حسب نیازهاى شما با خودتان است.اگر یادتان باشد دو فولدر دیگر هم براى پشتیبان گیرى به صورت هفتگى و ماهانه بر روى هارد پشتیبان ساختیم حالا مى توانید مطابق آنچه در بالا گفته شد دو پروفایل دیگر با زمان بندى هفتگى و ماهانه براى تهیه نسخه پشتیبان از فایل هایى که نیاز به پشتیبان گیرى روزانه ندارند بسازید و آنها را به این فولدرهاى مبدا مورد نظر مثل Weekly و Monthly آدرس دهى کنید. بعد از تنظیم همه پروفایل هاى مورد نیاز مى توانید پروفایل ها و عملکردشان را یکى یکى با استفاده از کلید Run تست کنید و نتیجه را مشاهده کنید یا اینکه بگذارید هر پروفایلى به صورت اتوماتیک و سر موعدش اجرا شود و جواب پس بدهد. یک نکته دیگر اینکه ممکن است یک کاربر خانگى نیازش فقط به یکبار پشتیبان گیرى هفتگى از بخشى از هاردش باشد و ممکن است یک شرکت بخواهد از اطلاعات مالى اش روزانه پشتیبان تهیه کند، پس انتخاب اینکه نقشه پشتیبان گیرى شما به چه صورت باید باشد به عهده خودتان است و هیچکس بهتر از شما نمى تواند آن را طراحى کند و آنچه در بالا گفته شد صرفاً یک مثال جهت درک شما از برنامه و تهیه یک نقشه پشتیبان گیرى بود. خوب به همین راحتى شما از اطلاعات مهم تان نسخه پشتیبان تهیه کردید و حالا دیگر نیازى نیست اگر در اثر اتفاقى ناخوشایند اطلاعاتتان از دست رفت ناراحت باشید!

 

نظرات 1 + ارسال نظر
djomid 16 شهریور 1391 ساعت 18:22 http://www.fungle.loxblog.com

سلام آقای رضایی این هدر وبتو کجا تو چه سایتی درست کردی ...اگه آدرسشو بدی تو نظرات وبم ممنون میشم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد